Få en pris på aircondition service

En af de ting vi ikke så ofte tænker på når vi køre i bilen er bilens aircondition eller klimaanlæg, det sørger for et godt indeklima, køler os lidt ned når det er varmt eller varmer os lidt op når det er koldt og sådan er det jo bare… og vi skænker det ikke mange tanker, i hvert fald ikke så længe det virker som det skal. Men bilens aircon har også brug for en lille service en gang i mellem. Køre du f.eks. meget i bymiljø eller køre du ofte kortere ture er det en god ide´ at være særligt opmærksom på bilens aircondition, fordi det danske klima er grobund for mange forskellige bakterier der gerne vil ind i din aircondition, og dermed kan ødelægge både den og dine lunger. Så med det i tankerne er det helt sikkert værd at være opmærksom, på at give airconditionanlægget eller klimaanlægget en lille service tur engang i mellem.

Vidste du dette om dit aircon i bilen ?

Vidste du f.eks. at din bils airconditionanlæg indeholder op til ca. 700 gram kølemiddel, og hvert år taber det omkring 10% af kølemidlet, så på et tidspunkt vil airconditionanlægget løbe tør for kølemiddel og din aircon vil holde op med at virke særlig godt, hvis overhovedet når du har brug for at blive kølet lidt ned.
Det der sker når dit aircon mangler kølemiddel er at det resterende kølemiddel bliver for varmt og olien bliver dermed slidt, hvilket så igen slider på selve anlægget, det giver en langt ringere effekt men kan også betyde at det i sidste ende vil kræve en dyr reparation og den er jo rar at undgå.

Hvordan kan du se dit aircon mangler service?

Da det kan være lidt svært at holde øje med hvor godt din aircondition – og klimaanlæg, har det er der heldigvis ting du kan være opmærksom på, og som derfor vil give dig et fingerpeg om at nu er det ved at være tid.
Dine ruder er begyndt at dugge, når du lige starter bilen og begynder at køre, kan der komme dug ringe på forruden lige ovenover hvor blæserens ribber sidder, sker det kan det være et tegn på at dit airconditionanlæg har brug for et lille service.
Hvis du oplever at der kommer en muggen og klam/fugtig lugt når din aircon kører, er det helt sikkert tegn på at noget ikke er som det burde være.
Og helt sikker vil du være hvis du oplever at dit klimaanlæg, ikke køler dig ned selvom du har sat det på koldt.

Klimaanlæg eller airconditionanlæg?

Nu har du nok lagt mærke til at jeg har svinget lidt imellem ordene klimaanlæg og airconditionanlæg og selvfølgelig forkortelsen af sidstnævnte aircon, det er simpelthen fordi selvom de kan forskellige ting indeholder servicen de har brug for mange af de samme ting.

Kan jeg selv gøre noget for at vedligeholde Airconditionanlægget?

Det kan du helt sikkert godt, du kan blandt andet sørge for at fjerne blade, græs og snavs fra området omkring anlæggets kondensator. Kondensatoren er den der sidder forrest i din bils motorrum og ligner en normal køler, den her er bare slankere.
Det kan også være at du kommer til at opleve at der kommer lugtgener fra dit ventilationsanlæg, det betyder at der er kommet bakterier i anlægget og du kan her bruge en rensevæske der sprøjtes ind i anlægget, rensevæsken vil dræbe bakterierne.

Det er også en god ide´ at slukke for airconditionanlægget eller klimaanlægget ca. 15 minutter inden du stopper med at køre, på den måde er der mindre risiko for dannelse af bakterier i anlægget. Det er især vigtigt på meget varme dage, samtidig er det også en god ide´ at sørge for at få udskiftet anlæggets pollenfiltre engang i mellem, her kan du også overveje at bruge et pollenfilter med aktivt kul.
Det er også en vigtig ting at du husker at bruge dit airconditionanlæg eller klimaanlæg som minimum et par gange i ugen, gerne omkring et kvarters tid pr gang. Dette er for at undgå at anlæggets pakninger bliver utætte og at stemplerne sætter sig fast.

Hvad indeholder service på aircon og klimaanlæg ofte?

Anlægget bliver testet, her kontrolleres der for utætheder. Og der er også kontrol af rørene, tilslutningerne bliver også undersøgt sammen med samlinger og fastgørelser det er jo vigtigt at anlægget også holder i fremtiden. Herefter bliver multiremmen og blæser også undersøgt for om de fungerer optimalt.
Så er vi nået til tømning og tørring af anlægget, det får også en vakuumtest, og en påfyldning af ekstra kølemiddel efter behov sammen med sporemiddel og kompressorolie. Køleevnen bliver testet både før og efter servicen.
Så er du også sikker på at dit airconditionanlæg eller klimaanlæg køre optimalt i det næste lange stykke tid.

Hvad er prisen for service på aircon og klimaanlæg?

Den almindelige pris vi har fundet frem til, er omkring de 1000 kroner for servicen, oveni den pris kommer prisen på f.eks. kølemidlet der bliver påfyldt. Det er altid en god ide´ at forhøre sig hos forskellige værksteder for at se efter det bedste tilbud, men at skulle beskrive opgaven og hvilken bil det skal laves på kan jo godt ende med at blive lidt omfattende, så i stedet har vi gjort det nemt for dig hvis du klikker her, og udfylder en formular omkring din bil og opgavens indhold, herefter vil du modtage tre uforpligtende tilbud du frit kan vælge i mellem.