Dækskifte / Hjuleskifte - Lige nu - 199,-

Når årstiderne skifter fra sommer til vinter, når bilen har kørt langt og dækkene er ved at være trætte, er det blevet tid til at få skiftet dæk på bilen. Når det handler om sommer og vinterdæk er det jo helt afhængig af vejr og temperaturer, kører du med sommerdæk er det bedst at få skiftet når temperaturen begynder at blive kold, så er du sikret det bedste vejgreb allerede når den første frost med isglatte veje har sat ind og du slipper for de mest ubehagelige overraskelser… bortset fra hvis der kommer virkelig meget sne, så er det vidst kun larvefødder der kan få dig frem til arbejdspladsen, men desværre kommer der ikke ret ofte så store mængder sne i Danmark … Sommerdækkene er derimod vigtige at finde frem når temperaturen bliver varmere, for hvor gode vinterdækkene end er i vinterhalvåret, er de virkelig dårlige for din køreglæde i sommerhalvåret, det er nærmest som om man kører rundt på smeltede hjul.

Hvad med helårsdæk - Skal de skiftes

Det kan selvfølgelig også være at du har helårsdæk i stedet, og her skal du egentlig bare tænke på at holde øje med rilledybden, og som med alle andre dæk er det bedst at skifte dem inden de er nede på omkring 3,0 mm for vinterdæk og 2,5 på sommerdæk så det vil også være deromkring for helårsdæk. 

Dog spiller alderen også ind for selv hvis du ikke når at slide så meget på dine dæk, er det bedst at skifte dem når de er 5-6 år gamle, herefter er der stor risiko for at dækkene vil begynde at slå revner deres job er hårdt, at transportere bilen rundt i alt slags vejr og føre… bare tænk på alt det vand, de skiftende temperaturer og vejsaltet de kører rundt i.Nu hvor jeg allerede har nævnt de tre typer dæk vil en kort beskrivelse af de tre typer være passende.

Du kan læse meget mere om helårsdæk her

Hvilke dæk er der at skifte til

Først er der vinterdækkene, gummitypen i vinterdækkene gør at de er smidige selv i lav temperatur, deres opbyggelse er lameller der er bedst velegnede til at lede vand, slud og sne væk fra dækkene. 

Dernæst er der Sommerdækkene de har den bedste bremseevne og det bedste vejgreb i de varme måneder. 

 Til sidst er det Helårsdækkene de er mere egnede som vinterdæk end sommerdæk, deres bremselængde er noget længere end sommerdækkenes bremselængde i sommerhalvåret, men om vinteren er deres vejgreb ikke helt så godt som de rigtige vinterdæk. Deres bedste kvalitet er at du slipper for at få dækkene skiftet to gange pr år. Og med en lunken vinter og lidt kedelig halvkold sommer fungerer de også fint.

Vedligehold dine dæk

En af de vigtigste ting du kan gøre for dine dæk, er at kontrollere lufttrykket og sørge for at der altid er den rette mængde luft i dækkene, hvor ofte du skal kontrollere afhænger helt af hvor meget du kører, for nogle er det nok at kontrollere når der alligevel bliver tanket, for andre skal der også lige tjekkes imellem tankningerne. 

Men kører du ikke ret ofte i din bil, er det stadig nødvendigt at tjekke en gang hver måned.

Lufttrykket i dækkene har stor betydning for din bremselængde, dit forbrug af brændstof og din køreglæde. Udover dette kan for lidt luft i dækkene også påvirke at dækket bliver slidt forkert, altså skævslidt, og dermed også risikere at blive slidt for hurtigt.

Er bilens dæk derimod for hårdt pumpet, kan du risikere at dækket eksplodere hvis det får et hårdt stød, eller at der kommer buler i dækkets opbygning og det dermed ikke fungerer rigtigt længere.

Det korrekte dæktryk afhænger også af om du kører med en tom bil eller bilen er helt fyldt, i bilens servicebog vil du kunne finde en vejledning, for det rette dæktryk i forhold til hvor meget der er med i bilen.

Oplever du at det føles som om dækkene kører skævt, er det en rigtig god ide´ at bestille tid hos en mekaniker for at få lavet en sporing af dækkene.

Kører du med sommer og vinterdæk er det også vigtigt at opbevare dem korrekt i det halvår de ikke bliver brugt, her er det vigtigt at de enten ligger ned eller står i et stativ der holder dækket korrekt, bare du sørger for at dækket ikke står op og dermed belaster slidbanen forkert.

Priserne på dækskifte varierer

Men lige meget hvor meget, du passer på dine dæk er der behov for at de skal skiftes enten ved sæson skifte eller når dækmønsteret er slidt ned, har du det helt rette værktøj til at skifte dækket kan du godt gøre det selv, men vil du være sikker på at dækket sidder helt som det skal er det en god ide´ at finde en mekaniker til at gøre det for dig da de har det helt rette udstyr, faglighed og fingersnilde… de er jo vant til at skifte masser af dæk.

Priserne varierer selvfølgelig fra bilmærke til bilmærke og mekaniker til mekaniker, så det er altid en god ide´ at spørge sig lidt frem, her har vi gjort det nemt for dig så ved at udfylde en hurtig formular, kan du få tilsendt tilbud fra forskellige mekanikere.