Få en god pris på tandremsskift

Skal din bil have en ny tandrem til den rigtige pris, så kan du her klikke dig videre og få tre gode tilbud på en udskiftning af tandremmen i din bil i nærheden af dig – Ved at få 3 tilbud sikrer du dig at du får en rigtig gode priser på dit tandremsskift. Du kan inde på siden læse mere om de fordele du har ved at benytte deres side til at få et godt tilbud. Skal du have lavet andet end et tandremsskift, så kan de også hjælde dig med at få et godt tilbud på det. Klik herunder og kom i gang med at få dine gode tilbud.

Udskiftning af Tandrem

En af de mange ting der er vigtig at vedligeholde ved sin bil, er Tandremmen for det er tandremmen der styrer en af de vigtigste funktioner i motoren, den styrer det samspil der er imellem stempler og ventiler og kommer de ud af takt kan det få helt katastrofale følger for din bil.

Det Tandremmen helt præcist gør, er at sørge for at indsugningsventilen åbner så stemplet kan trække luft ind i kammeret, herefter lukker ventilen ned og stemplet bliver trykket i bund. Den brændstofholdige luft bliver antændt og eksploderer hvilket skubber stemplet og får processen til at fortsætte ind i de andre kamre. 

Når stemplet så igen er åbent trækkes det sammen igen imens udstødningsventilen er åben, herefter starter det hele så forfra.
Det er altså vigtigt at ventilerne er åbne ved indsugningen og udstødningen, og at stemplerne har den helt rigtige position for dette, når den brændstofholdige luft antændes. Det er det bilens tandrem, sørger for.

Hvis du glemmer at få skiftet tandremmen, kan det blandt andet betyde at den ikke længere synkroniserer bilens stempler og ventiler, og de vil komme til at stå forkert hvilket kan medføre at bilen får brug for en ny motor.

Ligeledes kan du også risikere at tandremmen bliver så slidt eller mørnet at den springer under kørsel, og her kan du igen få brug for at få en ny motor til din bil.

 

 

Hvor ofte skal der ske skift af tandremmen

Det er meget forskelligt fra bil til bil hvor ofte der er behov for at skifte tandrem, det afhænger blandt andet af hvilket bilmærke du har eller hvornår bilen er fra, oftest står det i servicemanualen hvornår det er anbefalet at skifte tandremmen. 

Nogle bilmærker har brug for at få den skiftet når den har kørt 60000 km mens andre kan klare 80000 km, før den har brug for et tandrems skift, andre biler kan måske køre lidt længere.

Måske tænker du så at du jo ikke kører ret meget i din bil og det derfor helt sikkert ikke er nødvendigt at få skiftet tandremmen i din bil, men her skal du passe på for en tandrem kan sagtens stå og blive mør, så der er også et ældningsinterval man skal være opmærksom på, især med det danske vejr der ofte er fugtigt. 

Begynder tandremmen at mørne risikerer du at den flosser, og at stumper af den vil ryge ind i motoren, og videre ud på vejbanen hvor stumperne på deres vej risikere at lave flyverrust på din bil.

Det er en god ide´ at få tjekket bilens tandrem hver gang den er til service, så har du altid en god føling med hvordan den har det, og om det snart er tid til skift af tandrem.

Har du lige været eller skal du ud og købe en brugt bil, er det også en virkelig god ide´ at undersøge om bilen har fået skiftet sin tandrem for nylig, eller om den trænger til et skift snarest muligt.

Prisen på tandremsskift

Det er en temmelig bekostelig affære at få skiftet bilens tandrem, det er egentlig ikke fordi tandremmen i sig selv er specielt dyr, en tandrems pris vil ligge på omkring et par hundrede kroner, alt efter hvilen bil du har, men da det er en ret stor opgave at komme ind og få den skiftet, kommer du til at betale en del for mekanikertimerne.

 Et tip her er at hente tilbud hjem fra flere mekanikere, da der kan være en ret stor forskel i deres timepris, og da det er den der vejer mest i denne opgave, er der ofte penge at spare, ved at kigge sig lidt omkring.

Oftest vælger man at skifte vandpumpen samtidig med at man får en tandrems skift, det gør man fordi man alligevel skal forbi vandpumpen for at skifte tandremmen, og da det er lige så besværligt at komme til vandpumpen som det er at komme til tandremmen, vil prisen på at udskifte vandpumpen alligevel blive ligeså høj som udskiftning af tandremmen, hvis det skulle ske at vandpumpen går i stykker imellem to tandremsskift, på den måde kommer du til at få en stor besparelse i sidste ende.

Det er lige så svært at sige en fast pris på udskiftning af tandremmen, som det er at give et bud på hvornår den enkelte bil skal have skiftet tandremmen, da arbejdet er forskelligt alt efter hvilket bilmærke du har, men prisen vil svinge mellem 3000 – 8000 kroner. Så nu er det bare at krydse fingre, for at man har valgt en af de biler, der er billige at få tandremmen skiftet på.

Kan jeg selv udføre skift af tandrem

Nu hvor det er så billigt at købe en tandrem i forhold til at betale en mekaniker for at få tandremmen skiftet, er det nærliggende at overveje om det er en mulighed selv at skifte tandremmen. Og det kan faktisk godt være en mulighed, hvis du ved nok om motorer og har hænderne skruet helt perfekt på, så du kan gøre det så korrekt at timingen og synkroniseringen i motoren passer helt, og du dermed ikke kommer til at ødelægge din bils motor ved at få stempel og ventiler til at gå ud af takt.
Og selvfølgelig også får købt den helt rigtige tandrem der er lavet til din bil, her må du huske at have nummerpladen med til reservedelsforhandleren.
Er du bare det mindste i tvivl om du kan skifte tandremmen helt korrekt, og har tiden og pladsen til at udføre den lidt opfattende opgave, vil jeg helt sikkert anbefale dig at finde en god mekaniker til opgaven, da det vil være virkelig sure lærepenge at skulle af med hvis bilen pludselig, trænger til en ny motor.

Pas godt på din nye tandrem

Nu hvor du har fået en ny tandrem i din bil, vil det være rart at kunne passe godt på den, for selvom den altid vil blive slidt over tiden, er det jo rart hvis den kan holde den forventede levetid ud.

Blandt andet er det en god ide‘ at huske at tjekke din motor for om der er spildt olie eller vand, da det kan være med til at forskubbe tandremmen og dermed slide mere på den og i værste fald få den til at køre ud af takt.

Da tandremmen er lavet af gummi, kan stærke temperatur ændringer også blive et problem for tandremmen, da du kan risikere at der kommer revner og sprækker i gummiet da det udvider sig i varmen og trækker sig sammen i kulden, så har du lige kørt stille rundt i bagende varm sol er det nok bedst lige at vente med at give bilen en tur med den kolde vandslange.

Og sidst men ikke mindst er det også vigtigt at du husker at få kørt bilen jævnligt, da gummiet i tandremmen kan risikere at blive stift af at stå for meget stille. Og da tandremmen alligevel kan mørne over tid selvom bilen holder i garagen, kan man jo lige så godt få glæde af den og køre en tur.

God fornøjelse med din bil.