Få pris på Udskiftnig af udstødning

Når din bil er begyndt at lyde som en gammel fiskekutter og en tur gennem byen en tidlig morgen får vækket hele nabolaget, ved du bare at det er blevet højeste tid til at få kigget på den gamle udstødning og helst inden skaden bliver så slem at hele udstødningssystemet skal skiftes ud.

Hvad gør en udstødning

Din udstødning er den der sørger for at alle de giftige udstødningsgasser bliver ledt om bagi og væk fra din bil, helst uden at det genere andre bilister. Når din udstødning larmer, kan du være helt sikker på at du også forurener langt mere end nødvendigt, samtidig med at der også er en betydelig risiko for at nogle af alle de giftige udstødningsgasser havner inde i kabinen hvor du selv sidder.

Udstødningen er også vigtig for at andre dele i din bil fungerer, den er med til at sørge for at motoren fungere som den skal, den er også med til at sikre at brændstoffet bliver brugt på den mest optimale måde, og den sørger for at der er mindst muligt af de giftige udstødningsgasser der kommer ud til miljøet.

Hvad skal jeg være opmærksom på

Som før nævnt er det vigtigt at få lavet sin udstødning hvis den larmer mere end normalt, eller det begynder at lugte anderledes når du køre. Men der er også ting du kan være opmærksom på som f.eks. hvis din bil begynder at tabe kraft når den køre eller du oplever at der kommer en vibrerende lyd når du er på farten. Her kan det også være en god ide´ at få bestilt tid hos et autoværksted, for at få tjekket udstødningen, så kan du være heldig at fange det tidligt i forløbet hvis noget ikke er som det skal være.

Kan man selv udskifte udstødningen?

Der er selvfølgelig altid den glade hobbymekaniker, der elsker at bruge tid på at rode rundt under bilen, og få lavet alverdens forskellige ting. Og er du en af dem er den glade nyhed at selvfølgelig kan du det, og her kommer tilmed en lille guide til at få dig godt igennem en udskiftning af udstødningen.

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at få bilen hejst op i en lift, har du ikke en lift til rådighed er det bagenden på bilen der skal op i luften og her skal du være sikker på at bilen står godt og sikkert, så du ikke risikere at den vælter ned over dig mens du arbejder. Et god råd er at have en medhjælper der kan hjælpe dig, hvis den alligevel ikke stod så godt fast som du troede, biler er virkelig tunge.

Nu skal du så ned under bilen og se hvor slemt det i virkeligheden står til, hvor meget af udstødningssystemet skal skiftes ud? Og hvordan griber du det bedst an.
Har du alle delene du skal bruge hjemme, eller skal du ud og købe det hele hjem. Husk også at tænke på pakningerne mellem delene, den gennemtrængende olie og selvfølgelig også ophænget. Har du spørgsmål, kan du altid kan få svaret på dem hos din forhandler.

Nu skal du så sørge for at alle samlingerne er helt tørre, det er også nødvendigt at efterse samlingerne på alle de nødvendige dele, læg det hele ud på gulvet og prøv at samle systemet så præcist som det overhovedet er muligt, find og fix alle eventuelle problemer inden du tager det gamle udstødningssystem ud. Så har du en større sikkerhed på at det kommer til at passe, når du skal sætte det på bilen.

Når du begynder at afmontere det gamle udstødningssystem, begynder du fra bagsiden på bilen og arbejder dig fremad på bilen. Du vil opleve at boltene ofte er rustne, her kan det være en god ide´ at bruge noget gennemtrængende olie for at gøre det nemmere at løsne boltene.

Nu skal du så til at fjerne udstødningsdelene du har planlagt at skifte ud, fjern alle delene fra ophænget og læg dem til side, nu er det blevet tid til at fjerne alle rørene.

Du har forhåbentligt husket at købe nye ophæng, da de gamle er blevet bløde og trætte, kan du skære de gamle ophæng af bilen ved hjælp af et skæreværktøj med højhastighedsrotation, husk nu sikkerhedsudstyret.

Oftest er det, det letteste at montere de nye ophæng på udstødningsdelene, men det kan dog variere lidt fra biltype til biltype, er du i tvivl er det en god ting lige at spørge forhandleren om det inden du går i gang.

Nu starter du så fra forsiden af bilen, du hænger udstødningsdelen op, og skruer den fast igen på det opadgående rør. Stram først skruerne til når alle stykker er på plads, det kan jo være du har behov for at rette en lille fejl, eller lave en justering undervejs.
Husk at montere de nye pakninger, de rette steder så du forhindre en udstødningslækage.

Når det hele er på sin rette plads, er det tid til at stramme hver del, du starter selvfølgelig med den første del og bevæger dig nedad. Spænd omhyggeligt så du er sikker på der ikke er noget der løsner sig igen ved brug.

Nu skal du gå lidt tilbage, så du har et godt overblik over om udstødningsrørene sidder parallelt med kofangeren, gør de ikke det må du foretage dig nogle små justeringer så de kommer til det.

Så blev det tid til sidste kontrol, og efterspænding af alle boltene.
Herefter starter du bilen op, og undersøger om der kommer nogen lækager.
Hvis du er kommet godt igennem alle delene, er det nu på tide at ønske dig tillykke med din nye udstødning, og lykkedes det ikke helt så godt som håbet vil det være en god ide´ at få bilen transporteret til mekanikeren, så du lige kan få en hjælpende hånd.

Vedligehold af udstødningen

Der er selvfølgelig ting du kan gøre for at vedligeholde din udstødning, hermed kommer der et par fif der kan hjælpe dig lidt på vej til at passe bedst muligt på din udstødning.
Det kan være godt at få renset dieselpartikelfilteret, du kan opleve at bilen trækker dårligt eller du oftere skal tanke bilen selvom du ikke køre længere end du plejer. Her kan det være en god ide´ at få undersøgt, om der er behov for en rensning af dieselpartikelfilteret.

Udstødningen kan også blive udsat for rust, hvilket jo altid er ret skidt da rust spiser sig igennem alt metal. Her skal du sørge for at få rusten fjernet hurtigst muligt, og er du hurtig kan du selv fjerne det med ståluld og sæbevand i cirklende bevægelser.
Bedst er det dog at forebygge mod rust, og her er en af de mest effektive metoder en pulverlakering.

Og stadigvæk er det en god ide´ at holde sanserne åbne, så du kan høre ændringer i din bils lyde og bevægelser. Når der er ændringer som f.eks. raslen fra udstødningen, motoren larmer ekstra meget eller der er en ny vibration når du giver gas, er det en god ide´ at få foretaget en fejlfinding af din udstødning. Det er langt billigere at reparere, end det er at skifte det hele ud.

Få en god pris på udskiftning af udstødning

Hvis du ikke selv har lyst til at rode rundt under bilen og lave udstødningen, og det er garanteret de færreste der har lyst til at bruge sin tid på det, er det heldigvis en god mulighed at hyre en mekaniker til at lave udstødningen for dig.

Det er altid en god ide´ at undersøge priserne på de forskellige mekanikere når man vil finde prisen på udskiftning af udstødning, da det kan variere fra mekaniker til mekaniker, oftest fordi deres timepriser er forskellige. Her er det gjort nemt for dig at undersøge, klikker du dig videre her og udfylder en lille formular omkring din bil vil der blive sendt tre forskellige tilbud fra tre forskellige mekanikere. 

På den måde kan du sidde i fred derhjemme, og udvælge hvem du vil bruge.