Sporing af bil / Dæk > Firehjulsudmåling

Du kender det sikkert når du kommer kørende lige ud af landevejen, og hele tiden føler at din bil har fået sit helt eget liv med sin helt egen vilje og konstant prøver på at dreje til siden. Mens du selv næsten desperat klamrer dig til rattet for at blive ved med at køre lige ud, er det virkelig på tide at få lavet en sporing af din bil så den igen kan lære at det er ok bare at køre ligeud og du bedre kan slappe af igen mens du kører. Ok helt så slemt behøves det ikke være før du får foretaget en sporing af bilen, det kan også være at du oplever at rattet ikke kører tilbage af sig selv efter du har drejet og du selv skal presse det tilbage, eller at rattet pludseligt er skævt selvom du kører på en lige vej, her er det også en ret god ide´ at få din bil til sporing. Selvom det ikke lyder som det mest vigtige har det alligevel stor betydning for din bil og dens vedligehold, for det slider en del mere på dækkene og på benzinøkonomien end man lige skulle tro i første omgang.

Hvad Skal Jeg Regne Med At Prisen Er For En Sporing Af Dæk?

Er det mon ikke frygtelig dyrt at få foretaget en 4 hjuls udmåling? Og hvad der er dyrt, er helt sikkert en smagssag men her vil prisen være omkring de 1000 kroner, vil du gerne spare lidt (for hvem vil ikke gerne det) har vi hjulpet dig lidt på vej så klikker du videre her, kan du udfylde en lille formular og dermed få forskellige tilbud sendt fra mekanikere i dit område Det er selvfølgelig som altid helt uforpligtende om du vil gøre brug af et af tilbuddene, men en nem måde at undersøge priserne på.Og helt sikkert er det, kører hjulene lige igen sparer du penge både på benzin men der går også længere tid før du igen skal have nye dæk

Hvornår skal jeg få foretaget en sporing af bilen

De fleste tænker at det kun er når dækkene lige er blevet skiftet at der er behov for en sporing eller en 4-hjulsudmåling som det også hedder, men der kan også sagtens blive behov for det hvis du f.eks. er kommet til at køre for stærkt hen over en kantsten, eller bare har været uheldig og er kørt ind i kantstenen, her kan du være kommet til at slå hjulet skævt.

 Det kan også være at du er kommet til at køre i et af de utallige store huller de danske veje efterhånden er berømte for med de skiftende temperaturer og vandmasser til at påvirke vejrforholdene. Og til sidst er det også værd at nævne at almindelig slitage mellem affjedring og styretøj også kan have betydning for at hjulene begynder at køre skævt i forhold til hinanden.

Andre tidspunkter det kan være en god ide´ at få foretaget en sporing af bilen, er når du skifter dæk eller når du har fået lavet noget i styresystemet.

Det bliver også anbefalet at få foretaget en fire hjuls-udmåling en gang i året, bare for at være på den sikre side. På den måde kører du altid mere sikkert i trafikken, og du forlænger bilens og hjulenes levetid.

Andre fordele ved at få sporet hjulene på din bil er at undervognen også vil blive kontrolleret, så på den måde vil du være sikker på at støddæmpere, styretøj og affjedring ikke er slidt, dette er en fordel for slidte dele i bilen er ofte årsag til uheld eller nedbrud i din bil, og det er så ærgerligt og kedeligt at holde et eller andet sted og vente på autohjælpen.

Endnu en fordel er at din køreoplevelse vil blive markant forbedret, både fordi bilen i sig selv kører bedre og mere økonomisk, men også fordi din samvittighed er virkelig god når du ved der er styr på det hele.

 

Hvordan Foregår Sporingen?

At få sporet sin bils hjul foregår ved hjælp af at en 4 hjuls-udmåler bliver påsat bilen, her vil det blive målt om bilens 4 dæk står skævt i forhold til hinanden, i tilfældet af at de står skævt kan mekanikeren rette hjulene til så de igen står vandret og du igen kan opleve en fornøjelse ved at køre ligeud.

Hvor Lang Tid Skal Du Sætte Af?

Det vil typisk tage omkring de 30 minutter at få en sporing af bilen, så du vil nærmest kun lige kunne nå at drikke en god kop kaffe imens.

Skulle du være fristet til at spore din bil selv, kan du starte med at se denne video