DHB er landets største bilfestival. I en spækket weekend samles folk fra nær og fjern for at kigge på sjove biler, opleve ræs og se gummi blive brændt af. Det er blot noget af alt det, der foregår, når tusindevis af glade deltagere samles i Padborg tæt ved grænsen.
Enhver bilentusiasts favoritfestival
Vi kender alle sammen til Roskilde festival, men er du bil-elsker, er det nok DHB, du kigger langt efter. Weekenden er spækket med indhold, der kan gøre mange fartelskere bløde i knæene. Bilerne er i højsædet, og på pladsen findes både sofistikerede racerbiler og hjemmelavede kørende sofaer.
Det er svært at blive skuffet til 201-meter ræs, hvori både gadebiler og klassificerede biler kører om kap og viser hestekræfterne frem for et vildt publikum.
Ræset er ikke det eneste, der tiltrækker de festglade publikummer. Også konkurrencer inden for drifting får folket i gear, når små som store slæder trækker håndbremsen og laver hjulspin. Du behøver ikke være ejer af en baghjulstrukket bil for at være med, men det kan være svært at følge trop.
Brænderpladsen er også populær blandt deltagerne. Her gælder det kun om at brænde mest muligt gummi og lave et fedt show. Når du ikke kigger på biler i høj fart, har du rig mulighed for at kigge på fede udstillinger og boder, hvor mange gode tilbud ofte har fundet vej til.
Mere end 20 år med fart over feltet
Danmarks hurtigste bil har eksisteret siden 1998. Den gang blev det holdt på Flyvestation Vandel. V-Max stod for arrangementet frem til 2013, hvor magasinet lukkede ned. Efterfølgende overtog Bazoom, men der skulle ikke gå mange år, før Driftsforeningen Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland kom til at stå for DHB.
Man benyttede i mange år flyvepladsen til eventet, hvor biler blandt andet kunne køre ræs på landingsbanen. Dog opstod der uenigheder mellem ejeren af flyvestationen og arrangøren af festivalen, hvilket førte til, at DHB måtte afholdes i Padborg, hvor det også er at finde i dag.
Med grænsen i baghaven
I dag er festivalen som sagt flyttet til Padborg, der ligger i Aabenraa kommune placeret i Sønderjylland. I bil er der godt og vel 21 kilometer til grænsen, en tur på små 18 minutter. Det giver for mange af deltagerne i arrangementet anledning til at tage et smut over og handle billige, våde varer.
Hvis ikke festivaldeltagerne gider kører til Tyskland, er der også rig mulighed for at få stillet både sult og tørst i de mange boder på pladsen. Både dag og nat serveres der lækker mad og kolde drikkevarer i de dertil indrettede boder.
Farverig camping
Som deltager får du adgang til campingområdet, hvor du kan slå dit telt op og bo i festlige omgivelser. Ønsker du ikke den mere primitive form med telt, er det også muligt at medbringe campingvogn mod et ekstra gebyr. Det giver dig mulighed for at bo bedre, samtidig med du stadig kan nyde biler og fest. Som deltager er det tilladt at medbringe varer til eget forbrug.
En kæmpe fest med biler i højsædet.